عید فطر پیشاپیش مبارک،جهت اهدا فطریه؛کفاره و نذورات به نفع کودکان بی سرپرست کلیک کنید

میزان فطریه ۱۴۰۴ و کفاره ۱۴۰۴ و احکام عید فطر

  1. خانه
  2. »
  3. مطالب
  4. »
  5. میزان فطریه ۱۴۰۴ و کفاره ۱۴۰۴ و احکام عید فطر

میزان فطریه و کفاره ۱۴۰۴ به طور اجمالی

میزان فطریه
میزان کفاره

نان : ۷۵۰.۰۰۰ ریال (هر نفر)

عمد : ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال (هر روز)

برنج : ۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال (هر نفر)

غیر عمد : ۲۰۰.۰۰۰ ریال (هر روز)

جهت پرداخت فطریه و کفاره فرم زیر را تکمیل کنید

میزان فطریه ۱۴۰۴

میزان فطریه اعلام شده از سمت دفتر مقام معظم رهبری

آیت‌الله خامنه‌ای درباره فطریه سال ۱۴۰۴ فرمودند: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.

بر این اساس مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۴) به قیمت گندم برای هر نفر، حداقل «هفتاد و پنج هزار تومان» است.

 

میزان فطریه اعلام شده از سمت آیت‌الله مکارم شیرازی

بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی نیز زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۶۵۰ هزار ریال و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال برای هر نفر است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (نزدیک به سه کیلوگرم) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش می‌باشد.

 

میزان فطریه اعلام شده از سمت آیت‌الله نوری همدانی

آیت‌الله نوری همدانی فطریه را بر اساس قیمت گندم ۸۰ هزار تومان، برنج ایرانی حدود ۴۵۰ هزار تومان و برنج غیر ایرانی ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه کنند. کفاره غیر عمد برای هر روز ۲۰ هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز یک میلیون و دویست هزار تومان است.

 

میزان فطریه اعلام شده از سمت آیت‌الله شبیری زنجانی 

آیت‌الله شبیری زنجانی هم درباره فطریه امسال بیان کرد: شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع تقریبا ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم از خوراکی‌های رایج در منطقه خود مانند گندم، برنج و… یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

سوالات متداول

با توجه به امکان پرداخت زکات فطره از طریق درگاه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی ، آیا می‌توان قبل از حلول ماه شوّال اقدام به واریز آن نمود؟

چون به صورت امانت دریافت می‌شود و بعد از حلول ماه شوّال صرف در مورد مصرف آن می‌کنند، مانعی ندارد؛ البته پرداخت کننده بعد از حلول ماه شوال نیت کند که آن امانت به عنوان فطره باشد.

بعد از اثبات حلول ماه شوّال می‌تواند آن را کنار بگذارد و اگر نماز عید فطر می‌خواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کند یا کنار بگذارد و اگر نماز عید نمی‌خواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد.

شخص باید برای خودش و کسانی که نان خور او محسوب می‌شوند، برای هر نفر سه کیلو از خوراک مردم (مانند گندم، جو، خرما، کشمش، برنج، ذرت و یا مانند اینها) و یا پول یکی از آنها را به مستحق بدهد و کفایت می‌کند و منحصر به قوت غالب نیست و قیمت آن را می‌توانید از بازار به دست آورید.

اشکال ندارد.

در صورتی که نانخور میزبان محسوب نشود، بر عهده خودش است.

مانعی ندارد لکن در رساندن به فقیر نباید سهل انگاری کند و احتیاط واجب این است که هر وقت آن را می‌دهد مجدداً نیت فطره کند.

احکام عید فطر

میزان فطریه امسال,میزان فطریه 1404, میزان کفاره

شب عید

در کتاب‌های ادعیه، اعمال و آدابی برای شب عید فطر توصیه شده است؛ از جمله:

  • خواندن دعا، نماز و قرائت قرآن.
  • خواندن دعای استهلال به‌هنگام رؤیت هلال شوال.
  • غسل کردن: وقت غسل شب عید فطر، از اول مغرب تا اذان صبح است.
  • خواندن این دعا پس از نماز مغرب و نافله آن: «یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا ذَا الْجُودِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ ناصِرَهُ صَلِّ عَلَیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتابٍ مُبِینٍ؛ ای صاحب نعمت و کرم، ای دارای جود، ای برگزیننده محمّد و ای یاور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و بر من بیامرز هر گناهی که شماره نمودی‌اش و آن پیش تو در کتابی آشکار است.» پس از آن باید سجده کند و صد بار در سجده بگوید: «أَتُوبُ إِلَی اللّٰهِ». سپس هر حاجتی که دارد از خدا بخواهد.
  • تکبیرهای مخصوص: مستحب است بعد از نماز مغرب و عشای شب عید فطر این تکبیرها گفته شود: «الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، ولله الحمد، الحمدلله علی ما هدانا، وله الشکر علی ما اولانا.
  • شب‌زنده‌داری: در روایتی که امام کاظم(ع) از امام علی(ع) نقل کرده، آمده است: مرا شادمان می‌سازد هر کسی که در طول سالْ خودش را در چهار شب (برای عبادت) فارغ سازد: شب عید فطر، شب عید قربان، شب نیمه شعبان و شب اول ماه رجب. همچنین از امام باقر(ع) نقل شده که علی بن حسین(ع) شب عید فطر را در مسجد می‌ماند و تا صبح نماز می‌خواند و شب‌زنده‌داری می‌کرد و می‌فرمود:‌ «این شب کمتر از شب قدر نیست».

روز عید

  • غسل: از مستحبات روز عید فطر غسل است. آغاز زمان غسل از طلوع فجر است، ولی در اینکه پایان وقت غسل، پیش از بیرون رفتن برای نماز عید است یا زوال خورشید (وقت نماز ظهر) و یا غروب آفتاب، نظرات مختلفی وجود دارد.
  • افطار: مستحب است قبل از نماز عید، خوراکی‌ای به‌ویژه خرما خورده شود.
  • گفتن تکبیرات خاص،«الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، ولله الحمد، الحمدلله علی ما هدانا، وله الشکر علی ما اولانا.» پس از نماز صبح، نماز عید و همچنین پس از نماز ظهر و عصر روز عید مستحب است.
  • خواندن نماز عید فطر.
پرداخت آنلاین خیریه بنی هاشم رضوی
شما می‌توانید کمک‌های خود را از طریق لینک زیر واریز نمایید.
پرداخت عیدی به ایتام،مواد غذایی برای ایتام در نوروز،عید نوروز و کودکان بی سرپرست
با شرکت در کمپین آرزوها سهمی در برآورده کردن آرزوی یک کودک داشته باشید
شماره کارت بانک ایران زمین
5057-8570-0001-2728
نیکوکار گرامی

باسلام و احترام

شما می‌توانید کلیه کمک‌های خود را به شماره کارت 5057-8570-0001-2728  کارت به کار نمایید.