
خیریه چگونه از تولید نیازمند حمایت کند
شاید زمانی که حرف از مراکز خیریه و اینکه خیریه چگونه از تولید نیازمند حمایت کند به میان میآید تنها این تصویر در ذهن مردم ایجاد میشود که موسسات خیریه تنها مبالغی را در اختیار افراد نیازمند قرار میدهند و تلاش میکنند که نیازهای مالی آنها را چه از طریق وجوه نقد چه از طریق کالا برطرف نمایند اما در این میان یکی از اصلیترین اقدامات و اهداف موسسات خیریه نادیده گرفته شده که آن هم بحث توانمندسازی نیازمندان است.
به طور کل موسسات خیریه با دو دسته از افراد مواجه هستند. دسته اول افرادیاند که توانایی بهبود شرایط زندگی خود را ندارند و نمیتوان از آنها توقع داشت خود کسب درآمد کرده و زندگیشان را بسازند. این افراد گروههایی چون سالمندان، کودکان، معلولین ذهنی و جسمی، بیماران و… هستند، از همین رو کمکهای مراکز خیریه بیهیچ حرفی این افراد را تحت پوشش قرار میدهد اما بحث اصلی گروه دومی است که در این موسسات مورد توجه قرار میگیرند.
گروه دوم افرادی هستند که توانایی کار کردن و کسب درآمد دارند اما به دلایل گوناگونی از آن محروم هستند یکی از آن دلایل این است که چنین افرادی در طول زندگی خود مهارتی کسب نکرده یا سرمایه لازم جهت ایجاد شغلی مناسب و کسب آموزش را ندارند.
تلاش موسسات خیریه در راه توانمندسازی افراد نیازمند
خیریه چگونه از تولید مددجو حمایت کند ،یکی از مهمترین اقداماتی که در موسسات خیریه انجام میگیرد کمک برای توانمند سازی افراد و کسب درآمد از سوی خود آنها است. برخی از موسسات خیریه افرادی که از نظر سنی و جسمانی محدودیت ندارند را با هزینههای خود به کارگاههای آموزشی یا کارآموزی معرفی کرده و آنها را برای رسیدن به زندگی بهتر همراهی مینماید. این افراد به مرور در طول دوره آموزشی خود میتوانند به تولیدات مختلفی اقدام کنند.
نمونه فعالیتهای تولیدی این افراد میتوان به تولیدات هنری مانند محصولات معرق، سفالگر، میناکاری و فعالیتهای خیاطی، بافندگی، نجاری و… اشاره کرد. از طرف دیگر غذاها، ترشیجات و مربای خانگی نیز میتواند بسیاری از افراد در موسسات خیریه را به مرور زمان به سمت استقلال و زندگی متفاوت پیش ببرد.
نقش موسسات خیریه در حمایت از تولیدات نیازمندان
شاید عدهای معتقد باشند صرف تولید نمیتواند یک فرد یا خانواده را از شرایط نامساعد برهاند بلکه بحث مهمی که اکنون مطرح بوده، مسئله فروش محصولات تولیدی است. در این بحث موسسات خیریه نقشی بسیار ارزشمند دارند به گونهای که این موسسات علاوه بر آموزش مهارتهای گوناگون به این افراد، شرایطی برای عرضه و فروش تولیدات آنها نیز مهیا میسازند. به طور نمونه میتوان به برگزاری بازارچههای خیریه اشاره کرد که عموما به صورت ماهانه یا فصلی در مراکز خیریه برپا شده و افراد در صدد فروش محصولات تولیدی خود بر میآیند.
از طرف دیگر معرفی این افراد به مراکز فروش و فروشگاههای گوناگون مورد اعتماد خیریهها، اقدام مهم دیگری است که این موسسات برای فروش محصولات مددجویان در نظر گرفتهاند و با این کار علاوه بر آموزشهایی که به آنها ارائه میدهند، شرایطی را نیز برای فروش تولیدات مددجویان ایجاد میکنند تا به مرور زمان این افراد با کسب مهارت، توانمند شده و خود بتوانند کیفیت زندگیشان را بهبود ببخشند و نیازی به حمایت و کمک موسسات خیریه نداشته باشند.
خیریه چگونه از تولید مددجو حمایت می کند
اهمیت کارآفرینی برای نیازمندان
خیریه چگونه از تولید نیازمند حمایت کند ،جامعهای را میتوان جامعه پویا و سلامت دانست که افراد نیازمندش خود نیز در صدد رفع نیازشان گام بردارند و تنها چشم انتظار یاری دیگران نباشند. گاه اقدامات نادرستی چون ارائه کمکهای نقدی و غیر نقدی به افراد نیازمند انگیزه آنها را جهت تلاش برای کسب درآمد از بین میبرد زیرا آنها مدام از حمایتهای مالی برخی خیرین بهرهمند هستند و دیگر نیازی برای تلاش خود نمیبینند. این اتفاقات هر چند با نیت خیر خیرین انجام میگیرد اما نتایج و لطمات جبران ناپذیری میتواند به فرهنگ و جامعه تحمیل کند.
اهمیت ایجاد اشتغال و همچنین کارآفرینی برای نیازمندان از سوی موسسات خیریه از این جهت است که افراد گروه توانمند در کسب درآمد باید تنها به مدتی محدود مورد حمایت مالی، آموزشی و… قرار بگیرند و بدانند روزی خود باید با کسب درآمد مشکلاتشان را حل کنند و حمایتهای بیچون و چرا و دائمی تنها مخصوص افرادی است که شرایط جسمی و سنی مناسبی جهت مستقل شدن و کسب درآمد ندارند.
حمایت از تولید نیازمندان موسسه بنی هاشم رضوی
خیریه چگونه از تولید نیازمند حمایت کند ؟ مددجویان تحت پوشش موسسه خیریه وایتام بنی هاشم رضوی دست به تولید سرویس ۱۴ تیکه دم کنی آشپزخانه در ۵ رنگ بندی مختلف که کار برش و دوخت این محصول با این عزیزان است. ولی در فروش محصول خود به مشکل خوره و موسسه سعی در کمک و حمایت از تولید آنها دارند.